[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10746″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_column_text]Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. Heel eenvoudig gesteld is het niets anders dan een systeem dat op basis van daglicht van de zon, het voorraadvat van warm water kan voorzien. De werking is iets minder eenvoudig, dit leggen wij voor u uit.

De zonnecollector wordt op uw dak gemonteerd, deze collector bevat een vloeistof die door het daglicht opgewarmd wordt. Doordat deze vloeistof in een gesloten systeem door de collector en het voorraadvat gepompt wordt, is het mogelijk om water te verwarmen. Een zonneboiler werkt ook als de zon niet schijnt. Door de plaatsing van een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen die door uw huis of bedrijfspand lopen is het mogelijk om ook daadwerkelijk warm water te leveren aan deze ruimtes. Mocht de temperatuur van het geleverde warm water niet toereikend zijn dan is het mogelijk om met uw huidige cv-ketel het warme water na te verwarmen.
De investering is afhankelijk van de capaciteit die uw huishouden of bedrijf nodig heeft. Dit is eenvoudig na te gaan door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer zonnecollectoren u plaatst, hoe groter het voorraadvat moet zijn. De opbrengst en dus de besparing van een zonneboiler is optimaal wanneer deze onder de juiste condities geplaatst kan worden. De levensduur van een zonneboiler systeem wordt langer terwijl bij stijgende energieprijzen de terugverdientijd steeds lager wordt. Het is mogelijk om met een relatief lage investering een groot voordeel te behalen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]